Спортист №1 на Гоце Делчев Д. Саватинов поздрави от Америка съгражданите си и България с 3 март

main_bснимки: личен архив

Най-силният мъж на Америка за 2014 година Димитър Саватинов, който получи и приза „Спортист на годината“ за 2014 г. на  Гоце Делчев, изпрати специален поздрав както на съгражданите си от Гоце Делчев, така и на цяла България по случай Националния празник 3 март.

Родолюбивият Саватинов не пропуска да поздрави сънародниците си от България и община Гоце Делчев по подобаващ начин за всички големи национални и християнски празници, въпреки че е роден в Русия.

Неврокопският здравеняк е роден в град Мичуринск, Русия. Баща му е българин от Гоце Делчев, а майка му е рускиня.

Още като дете семейството на Саватинов се прибира в родния град на баща му, а през април 2006 г. Митко заминава за Америка с циркова група.

Същинските тренировки за състезанията от големи величини, на които той се явява ежегодно, Саватинов започва през 2007 г. в Америка, за да достигне през 2014 г. мечтания връх, а именно като българин да спечели титлата „Най-силният мъж на Америка“.

През всичките си години, прекарани зад океана, Саватинов не престава да прославя България и любимия си град Гоце Делчев, където живеят най-близките му хора и приятели.

По време на тържествената церемония  в Гоце Делчев за връчване на наградата „Спортист на годината 2014“ освен почетния знак на града, кметът Владимир Москов връчи на сестрата на Саватинов – Мария, и българския национален трибагреник с герба на Гоце Делчев със заръката при всяка своя победа Митко да го развява на световните спортни подиуми по света.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 25 и 26 октомври 2014 г. в щата Аризона, точно на имения си ден, Димитър Саватинов на световното състезание „Арнолд спорт фестивъл”, което е учредно на името на основния му спонсор и организатор – известния артист и спортист Арнолд Шварценегер, той  подобри американски рекорд log press 210 кг. и стана носител на титлата „Най-силният мъж на Америка”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене