Кметът на община Симитли Апостол Апостолов получи почетно отличие по повод 25 г. НСОРБ

Тази вечер, на церемония в столичния хотел „Милениум“, кметът на община Симитли Апостол Апостолов получи почетно отличие по повод 25 години Национално сдружение на общините в Република България.

Кметът Апостолов благодари за отличието, пожелавайки на всички свои колеги да продължават да работят в името на жителите на общините, които ръководят. По повод предстоящите коледно-новогодишни празници той пожела на всички здраве и щастие!

По време на церемонията стана ясно, че преди четвърт век Националното сдружение на общините в Република България е било създадено от представители на 94 общини.

Действащият председател на НСОРБ Даниел Панов изтъкна високата роля на местната власт в развитието на страната.

Специален гост на събитието бе президентът на Р България Румен Радев, който подчерта, че НСОРБ е желан партньор. „Вие сте хората на първа линия, които ежедневно се сблъсквате и сте до жителите на вашите общини, познавайки техните проблеми. Българските общини трябва да получат повишена и оперативна самостоятелно“, допълни той.

Президентът подчерта, че е необходима децентрализация и финансова независимост за общините в Република България, каквото е и едно от неговите предложения в проекта му за промени в Конституцията на Република България.

На церемонията присъстваха бивши и настоящи кметове на общини, председатели на общински съвети и други.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене