Топлъл понеделник

времето

Днес времето ще остане сравнително топло за началото на март. Облачността ще е променлива, често значителна, но без валежи. В сутрешните часове в низините ще има мъгли, но още преди обяд ще се разсеят. Вятърът ще е слаб западен, в Източна България до умерен от югозапад. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 12°. През нощта с преминаващ от запад на изток атмосферен фронт ще има краткотрайни превалявания.

За Благоевград максималната температура днес ще е 14°, а минималната 3°, за Банско 14°/4°, Разлог 14°/5°, Дупница 13°/3°, Кюстендил 15°/2°, Перник 14°/2°, Гоце Делчев 16°/6°, Сандански 11°/4° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 11°, а минималните до 4°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане през деня ще се понижава и ще е по-ниско от средното за март. През нощта ще започне да се повишава.

И в планините ще е с променлива, по-често значителна облачност, като по билата и върховете ще има и мъгли. Превалявания от запад на изток ще започнат едва вечерта. Вятърът ще е предимно умерен от запад, с тенденция на усилване към края на деня, а през нощта вече от северозапад. Дневна температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра около 0°.

Облачността по Черноморието по-често ще е значителна, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 11° и 14°. Вълнението ще е 2-3 бала, температурата на морската вода е 6°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене