Междусъседска война заради присвоено мазе!

Георги Трайков, е наш редовен читател, той ни потърси за да покажем негов проблем, който е неразрешен вече от 12 години.

Georgi_Strumsko

Срещаме се с него в благоевградския квартал Струмско, където той си купил апартамент на ул. “Броди” № 42 вход “Б”. Георги ни показа своя нотариален акт в който ясно e упоменато, че със закупуването на апартамент № 14, на петия етаж, той става собственик и на мазе № 4 с размер 2, 24 кв.м. Което обаче не му дали за ползване, когато се нанесъл да живее в новозакупеният се апартамент.

Георги, защо потърси помощ от Топ Преса?
– Защото, чета вестника редовно и виждам, че чрез вашите публикации проблемите на хората биват решавани много бързо. Принципно моя проблем не е кой знае какво. Просто не срещам разбиране от страна на съседа, който е взел и моето мазе.

Как така е станало, че той го ползва?
– Предишния собственик му го е предоставил за ползване. Там е имало стена, която той е блъснал и сега мазето е едно общо. Имам си проблем с комшията, на три пъти вече се срещаме и му казвам, че трябва да говорим и да видим как да стане така, че да мога да си ползвам мазето.

Как се казва този твой съсед?
– Николай Тащов, мисля, че беше. Като му кажа, че искам да говорим по този въпрос той почва да говори на висок тон, все бърза… Аз му казвам да вземе своя нотариален акт и да видим там какво пише, но той от първо казваше, че го няма защото собственик била баба му, а тя починала… после се оказа, че е дъщеря му… Аз мисля, че се крие… Той много добре знае, че не е прав.

Домоуправителя какво мисли по този въпрос?
– Нищо, мълчи си.

Търсил ли си съдействие от Община Благоевград?
– Да, ходих в техническия отдел. Там по скиците излиза точно така както го показва и моя нотариален акт.

Сега, какво мазе ползваш?
– Дадоха ми едно което е с ширината на вратата и навътре е само една крачка. Не можах вътре да си събера летните гуми от колата… Но тези мазенца са заградени от общите части и са за тези апартаменти, които не ползват мазета между етажите.

Какво ще предприемеш от тук нататък?
– Следващата стъпка, която мисля да предприема е да дам една жалба в прокуратурата, защото така нещата не може да продължават…

 

 Georgi_Strumsko-2 Georgi_Strumsko-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене