Часове преди да бъде убит, Немцов критикувал в интервю Путин

photo_verybig_1401733

Само няколко часа преди смъртта си руският опозиционен политик Борис Немцов остро критикува президента Владимир Путинзатова, че с „безумната си, агресивна и смъртоносна политика на война срещу Украйна“ е въвлякъл Русия в криза, предаде Асошиейтед прес.

Опозиционният политик Борис Немцов е убит в Москва

„Страната има нужда от политическа реформа“, каза Немцов за радио „Ехото на Москва“. „Когато властта е концентрирана в ръцете на един човек и този човек управлява вечно, това ще доведе до абсолютна катастрофа, абсолютна“, казва той. Немцов призова руснаците, които са „за спиране на руската война с Украйна, за спиране на агресията на Путин, да дойдат на шествието „Пролет“ в Марино“, район на Москва, което беше насрочено на 1 март.

Немцов работел върху доклад за намесата на Русия в бунта в Украйна

След като беше застрелян, руски опозиционери казаха, че Немцов е работел върху доклад за присъствието на руски войски в Украйна, предаде Ройтерс. Организаторите на протестното шествие в неделя съобщиха, че го отменят заради смъртта на Немцов и ще организират проява, която нарекоха „траурно шествие“. Тя не е свързана с погребението на политика.

Този месец в интервю за вестник „Собеседник“ Немцов каза, че 86-годишната му майка се страхува, че Путин може иска да го убие заради опозиционната му дейност. Запитан дали той самият се страхува, той отговаря: „Ако се страхувах, нямаше да ръководя опозиционна партия“.

Източник: БТА/dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене