Без категория

Дамян Дамянов застава начело на ЮЗДП за постоянно

95014-Damian-Damianov

Инж. Дамян Дамянов вече е титуляр на поста директор на Югозападното държавно предприятие – Благоевград, съобщиха от пресцентъра на горското предприети. Той е класиран на първо място в проведения конкурс на МЗХ за ръководната длъжност в предприятието.

„Приемам резултата като предизвикателство за целия екип на ЮЗДП. Много голяма отговорност е в ситуация на засилен обществен натиск да се постигне устойчиво ползване и стопанисване на горите, което да гарантира обществените им ползи. Но усилията си заслужават, защото посегателствата срещу гората са посегателства срещу националната ни сигурност”, коментира инж. Дамянов.  

Припомняме, че на 12 ноември 2014 година със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, тогавашният зам.-директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов бе оторизиран да изпълнява функциите на директор на предприятието до провеждането на конкурс за поста.

Съгласно Закона за горите конкурсната комисия предлага на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да сключи договор за управление с класирания на първо място кандидат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене