Ексклузивно! Кметицата на Гърмен Минка Капитанова организира свое политическо сдружение с подкрепата на ПП ГЕРБ и обща цел – още един управленчески мандат!


minka-kapitanova-prizna-che-protokolat-ot-23-yuli-za-nominatsiyata-y-e-istinskiПолитическият сезон в община Гърмен обещава наистина да е с привкус на доста сериозни емоции, шок и скандали. Днес, след като бившият депутат и кмет на Гърмен от партия ДПС – Ахмед Башев, лансира в публичното пространство, че готви редиците на партията за кметските избори, а според доста упорити слухове, той самият готви завръщане на кметския стол, неговата съперница и бивша негова съратница – настоящият кмет на Гърмен – Минка Капитанова, взема превантивни мерки. Наши хора в община Гърмен свидетелстват за организирането на ново политическо движения – сдружение с гръмко наименование с името на „Гърмен“ в него, от което Капитанова ще бъде издигната отново като независим кмет.

Типично в свой стил кметът Капитанова отсекла да се бори за завръщането си в ДПС – Гърмен, от където беше изгонена и твърдо заявила, че остава в политиката като независим кандидат. Анализаторите са на мнение, че Минка не излиза с гол тумбак, защото, с избирането на нов лидер на ПП ГЕРБ – Гърмен в лицето на уважавания Верхад Ислямов, кметицата ще се радва на неговата и партийната подкрепа. Целта е една – Башев да бъде извън властта и извън управлението на общината. Зад каузата на Минка застават и доста местни бизнесмени, видни хотелиери и строители, които до скоро бяха в отбора на Башев, но днес категорично целуват… ръка на Минка заради тлъсти обществени поръчки и задкулисно участие във властта.

Ахмед БашевБитката се разпалва във война още с приемането на бюджета на общината, където за сметка на едни села бяха ощетени други в община Гърмен. Там, където е сигурна, че може да изкара гласове, Минка Капитанова залага тройно финансиране, за сметка на селата, в които е убедена, че ще застанат зад Башев, като евентуална кандидатура. Минка няма какво да губи и залага всичко в тази игра, убедени са гърменлии, сигурни, че политическият сезон все още е изпълнен с неизвестни. От една страна, Минка има силното рамо на местните бизнесмени, които правят добри пари от нейното управление и я ползват като идеалното „мюре“, от друга страна, Башев има гръб от ДПС и волята на партията отново да управлява Гърмен. Новото сдружение на Минка ще е като трън в очите на партията на Доган, но от друга страна, подкрепата от страна на ПП ГЕРБ ще й дава сигурност до някаква степен. Само времето ще покаже кой кого…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене