„Спортика“ падна тежко от шампиона на Македония

109293-sportika-01

Благоевградският женски футболен отбор „Спортика“ загуби първата си контролна среща за 2015 година. Момичетата на Радослав Креснички, които станаха трети в първенството ни миналата година и играха финал за Купата на България, паднаха от шампиона на Македония ФК „Кочани“ с 1:5. Отборът от съседната ни държава се оказа много добре подготвен, пълен с национални състезателки и не случайно още до 20-та минута резултатът бе 0:3, а до почивката вече и 0:4.

Три гола за македонките вкара националката Виктория Спировска, първото, от които, бе много красиво.

След почивката момичетата от Благоевград заиграха изненадващо добре. Пропуснаха някои много добри положения, а и реферската бригада от София на два пъти можеше да отсъди и дузпа за „Спортика“. Почетният гол за благоевградския отбор вкара Евдокия Попадинова.

Двата отбора се разбраха в най-скоро време и „Спортика“ да гостува в Кочани. Начело на македонския отбор е Владо Андов. В момента той е главен координатор на цялото футболно направление жени, към футболната федерация на Македония. През 90-те години той бе дълго време начело на „Малеш“ Берово. Това са годините когато за този отбор играеха славни имена от „Пирин“ Благоевград като Йордан Боздански, Йордан Мурлев и Кирил Стойков.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене