Трансферен удар за „Граничар“(Копривлен), макар и в последния мач за сезона

Граничар-Копривлен

В последния си до­макински мач за сезона в пиринската бундеслига „Граничар“ (Копривлен) победи с 2:0 гостите, водач в групата и сигурен об­ластен финалист — от­борът на Дебрен. Ма­чът бе възможност на победителите да пока­жат най-новото си по­пълнение — славният някога играч на „Пи­рин“ (Благоевград) и „Левски“ Георги Бачев. Ветеранът пока­за, че не е забравил да бележи и дебютира с попадение след пер­фектно изпълнение на пряксвободен удар в 20-та мин. повече от добре. Бившият наци­онал демонстрира от­лична форма и игра в халфовата линия като раздаваше по- конец пасове на съотборни­ците си, след които на три пъти Илия Ряхов излизаше сам срещу вратаря, но би в тяло­то му. Георги Бачев за- форми отличен тандем с другия бивш кадър на школата на „Пи­рин“ (Благоевград) Лъчезар Банев, с ко­гото демонстрирахаотличен синхрон. За съжаление на мест­ните запалянковци и двамата трябваше да напуснат принудител­но още през първата част, когато получиха разтежения.

В крайна сметка до почивката домакините стигнаха до втори гол, след като с глава след ъглов удар се разписа бившият футболист на „Места“ (Хаджидимо­во) Иван Безев, който посвети на 100-годишнината на любимия си „Левски“. След под­новяването на играта вдъхновението на до­макините не секна и те отново бяха по-добри- ят отбор, като не поз­волиха на съперника им да застраши по-сериозно вратата, пазена от Тодор Келпеков. До края на двубоя разли­ката в полза на „Грани­чар“ можеше да бъде още по-изразителна, но бившият играч на „Пирин“ (Благоев­град), „Пирин“ (Гоце Делчев) и „Места“ (Хаджидимово) Велко Баханов пропусна на три пъти да отбележи от чисти голови ситу­ации. Сред длъжни­ците за домакините се наредиха капитанът Димитър Крондев и отново Илия Ряхов, ко­ито също не успяха да поразят противникова­та мрежа, независимо от отдалите им се въз­можности.

От „Граничар“ обя­виха, че и догодина ще разчитат на Георги Ба­чев. Бившият играч на „Левски“ е дал твър­дото си съгласие пред своя приятел Лъчезар Банев и пред управа­та, че ще може да се разчита на него. След трансферния си удар още от сега тимът от Копривлен обяви за основна своя цел атака на областния финал и спечелване на шампи­онската купа на благо­евградския регион.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене