Вр.и.д. шефът на РИО В. Павлов засекрети среща с директорите от Пиринско за „горещия картоф” – матурите

8

Вр.и.д. шефът на РИО – Благоевград Васко Павлов /сн. 1/ засекрети срещата на експерти с школските директори от Пиринско. Въпреки че поводът за събирането бе повече от ясен – предстоящите държавни зрелостни изпити, разясненията около матурите бяха дадени при закрити за медиите врати, така че те останаха скрити за обществото, за редовите учители и останалата армия от заети в образованието специалисти. Недоумение буди фактът защо Васко Павлов засекретява подобни разговори.

9

Припомняме, че предишната среща в областната управа, на която се обсъждаше план-приемът, също бе засекретена, макар по-късно от областната управа да изпратиха съобщения до медиите. Най-вероятно В. Павлов се опасява да не се стигне до размяна на остри реплики и някои от директорите да изнесат неща от кухнята на образованието, коментираха запознати.

Темата с матурите действително е ябълката на раздора и често, макар и неофициално, в гилдията вървят сериозни коментари и нападки между училища за изкараните оценки и показаните от учениците резултати.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене