ЮЗДП-Благоевград променя начина на маркиране на дърветата

109219-UZDP-preskonferencia

Със замяната на печатите с пластмасови пластини, горските целят да нанесат още един сериозен удар върху контрабандистите и незаконната сеч.

 

 „Другата посока, в която работим, е маркиране на дървесината преди нейното транспортиране с пластмасови пластини с уникален пореден номер и надпис ЮЗДП. По този начин се гарантира на 99%, че няма как незаконно отсечена дървесина да бъде транспортирана.”, каза Дамян Дамянов, директор ЮЗДП Благоевград.

 

В посока намаляване незаконния добив на дървесина е и въвеждането на онлайн отчитането на така наречените превозни билети за транспортиране на дървесина.

 

„Това са документите, които придружават дървесината по време на нейното транспортиране, което ще даде възможност по всяко едно време контролните органи да могат да направят проверка за движението на автомобила, вида дървесина, получателя и т.н.”, допълни Дамянов.

 

95 акта са съставени през последните два месеца от ЮЗДП-Благоевград. Проверени са 637 обекта за добив на дървесина на територията на предприятието, както и 1252 превозни средства, 2887 ловци и 403 физически лица. Задържана е 19 куб. м. строителна дървесина и 155 куб. м. дърва за огрев, 5 превозни средства, 6 каруци и 2 моторни триона.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене