Слънчево с температури до 13° в Югозапада

слънце

Днес над западните райони на страната ще преобладава слънчево и почти тихо време. Около обяд и над централните райони облачността ще намалее. В източните ще се задържи предимно облачно и все още ще духа слаб до умерен северен вятър, който постепенно ще стихва. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 13°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 9°, а минималната (-2°), за Банско 12°/-1°, Разлог 13°/0°, Дупница 9°/-2°, Кюстендил 10°/-4°, Перник 8°/-4°, Гоце Делчев 13°/1°, Сандански 11°/-1° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 11°, а минималните до (-1°).

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца, но ще се понижава.

В планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност в масивите от Централна и Източна България. Ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е 5-6°, на 2000 метра около 0°. 

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който постепенно ще стихва. Максималните температури ще са между 4 и 6°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-5°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене