Вижте зверски застреляното пони в Марикостиново

109213-poni-marikostinovo-1

Малкото конче паднало жертва във войната между животновъдите и зърнопроизводителите

Пони на година и 2 месеца бе зверски убито с ловна пушка в петричкото село Марикостиново. Животното е застреляно от неизвестен засега стрелец вчера сутринта сутринта. То било вързано с майка си в бившата ветеринарна лечебница край селището.

„Застреляно е, гледах го 1 година, купих го от Благоевград. Намерих го паднало на земята към 10:00 часа. Извиках ветеринарния лекар, но и той не можа да го спаси. Смятам, че убийството е дело на зърнопроизводител от селото ни. Той е предупредил жена ми, че ще гръмне понито, тъй като веднъж влязло в нивата му. Дал съм показания в полицията, но не вярвам да направят нещо. Въпросната фамилия е завладяла цялото село, прави си каквото иска“, заяви пред standartnews.com животновъдът Георги Георгиев, който е собственик на убитото конче.

Той отглежда 150 крави и 50 биволици. В нощта на 3 срещу 4 януари, към 04.30 часа, бе запален сеновалът му край Марикостиново. Изгоряха 7000 бали сено, при огледа бе открита туба с бензин.

 

„Зърнопроизводителите не искат да има животновъдство в района, за да засеят навсякъде и да прибират субсидии. Дано органите на реда най-сетне си свършат работата и спипат убиеца на понито ми“, допълни фермерът.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене