Без категория

Дело с обществен интерес в Петрич: Изправиха на подсъдимата скамейка Кръстьо, бил с гумен ботуш проверяваща, залял главата й с кал и тиня от язовир „Марена“ в с. Марикостиново

съд петрич

Гаврата била гарнирана с обиди към длъжностното лице

Бита с гумени ботуши, инспекторка от ИА „Рибарство„ Василка. Т. днес се яви като свидетелка по нашумялото дело за възпрепятстване на проверка на язовир „Марена„ край петричкото село. Марикостиново. Инспекторката призна в зала, че подсъдимият Кръстю Атанасов я уд9арил първо с единия си гумен ботуш по дясното слепоочие. После свалил и другия си ботуш и изсипал цялата кал и пясък върху главата и.

Неприятният инцидент с 32-годишната инспекторка станал на 13.11.2014 година. Тя заедно с колегата и Христо Никовски отишли на проверка на язовира по сигнал. Заварили бащата на подсъдимия Кръстю и му съставили акт. Афектиран от случилото се той пристигнал с такси на мястото на случката и започнал да хвърля обвинения към проверяващите. и нападнал инспекторката.. Днес в зала Василка Т. докато си припомняше случая залитна от вълнение и се подпря на банката. Тя помоли съда да не възпроизвежда обидните думи, отправени и от подсъдимия Атанасов.

”Можете да ги споменете, както искате, но е във ваше право да ги спестите!, прецени съдия Андроника Ризова. Това обаче направи колегата и Христо Никовски. Той нашироко и обстойно обрисува картината на инцидента. При боя на колежката му подсъдимия я нарекъл с обидните думи: Проститутко! Като я наложил добре, Атанасов скъсал актовата книга и я хвърлил в язовира. Тогава двамата проверяващи се обадили на тел. 112 за помощ. Дошъл екип от РУП –Петрич.

В полицейското управление подсъдимият отказал да подпише наказателното постановление за възпрепятстване на проверка в размер на 2000 лв. Това сторил полицай, който бил дежурен и днес той също даде показания. Всъщност агресията на подсъдимия се отключила, след като двамата проверяващи констатирали нарушение от страна на баща му в същия ден. При направен оглед и проверка се установило, че само момиче, което имало разрешително е било изрядно.

Другите, включително и бащата на подсъдимия били със заредени 15 въдици на язовира до с. Марикостиново. Делото приключи днес. Съдия Ризова упълномощи в 7 дневен срок подсъдимия да представи допълнителни писмени доказателства по административното дело от общ характер. След което съдът ще се произнесе, по заплетения казус. Междувременно стана ясно, че Атанасов е осъден по УБДХ за дребно хулиганство за побоя над инспекторката, която си извадила медицинско свидетелство за нанесените и телесни повреди.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене