„Ало“-измамници отмъкнаха 3 000 лв. от баба в Благоевград

99385-baba-telefonВъпреки многобройните предупреждения през последните дни за активизиране на телефонните измамници в Благоевград, вчера те отново са имали успех. 81-годишна благоевградчанка е поредната им жертва. Тя е подала сигнал във Второ РУП в града, че между 15:00 и 16:00 часа вчера, непознат за нея мъж й се обадил по телефона. Представил се за лекар от португалското посолство и й съобщил, че дъщеря й се нуждае от спешна операция на крака, след като е пострадала при избухване на газова бутилка и е необходима парична сума за лечението й. Жената предала сумата от около 3 000 лв. на непознато за нея лице.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. 

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене