Издирват арестант, офейкал от сградата на Второ РУ-Благоевград

Арестант е успял да избяга от сградата на Второ районно управление-Благоевград вчера. 33-годишният мъж бил задържан по-рано през деня в град Банско, след като е бил обявен за общодържавно издирване от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Конвоиран е до Второ РУ в областния център на Пиринско. От полицията засега няма официялна информация. По непотвърдена информация арестантът не се е намирал в арест, а в помещение на сградата.

Оттам е успял необезпокояван да напусне постройката и да се укрие. Снощи е имало полицейска акция за издирването му, полицаи са блокирали входовете и изходите на Благоевград, но без успех.

Сега отново мъжът, за който на този етап не се знае какво престъпление е извършил, ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Със заповед на директора на ОД МВР-Благоевград е разпоредена служебна проверка. От пресцентъра на полицията уточняват, че мъжът е задържан с постановление за принудително довеждане като свидетел по досъдебно производство. След довеждането му в полицейското управление той е успял да избяга. Предприети са всички действия по установяването на лицето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене