Инж.Димитър Кръстанов: Успех, за да осигурим по-добро екологично бъдеще на следващите поколения!

PB213147Това пожела на кметовете на общините Доспат, Девин, Борино и Сатовча Областният управител на област Смолян инж.Димитър Кръстанов по време на Учредителното събрание на „Регионално сдружение за управление на отпадъците на общините Доспат, Девин, Борино и Сатовча”, провело се днес от 11 часа в гр.Доспат.
Домакинът на събитието кмета на община Доспат Антим Пържанов приветства с „Добре дошли!” присъстващите и пожела успех в бъдещите им съвместни начинания. Самото откриване направи Областният управител, той води и събранието. На важното събитие присъстваха кметовете на община Девин Цветалин Пенков, на община Борино инж.Октай Алиев, зам.кмета на община Сатовча Илхан Карагьозов, директорът на РОИСВ Смолян Ема Енева, експерти от РОИСВ – Смолян, представители от Областна администрация Благоевград, на общинските администрации.PB213146
Кметовете изразиха съгласието си за учредяване на Сдружението, като казаха, че то е в съответствие с решенията на общинските съвети на четирите общини. За Председател на „Регионално сдружение за управление на отпадъците на общините Доспат, Девин, Борино и Сатовча” бе единодушно избран кметът на община Доспат Антим Пържанов и в качеството си на такъв заяви, че „предстои много работа да се върши в тази област и допълни, че в това важно начинание четирите общини трябва да сме заедно”. Пържанов припомни, че общините Доспат, Девин, Борино и Сатовча са облагодетелствани от съществуването на депото за твърди битови отпадъци в с.Барутин, което бе построено през 2006 г. и което благодарение на разбирането на Министерството на околната среда и водите преди три години бе разширено. Но допълни, че капацитетът на депото в сегашното състояние ще трае още две години. Ние трябва да мислим още от сега как да разширим депото, каза Антим Пържанов.
Новоучреденото Сдружение ще даде възможност да кандидатстваме с различни проекти за разширение на депото и проекти, насочени към разделното сметосъбиране и депониране на отпадъците. От страна на РОИСВ – Смолян обещаха пълна подкрепа и съдействие на общините.
Кметовете изразиха задоволство от днешното събитие и днес те приеха вътрешните правила на „Регионално сдружение за управление на отпадъците на общините Доспат, Девин, Борино и Сатовча”. Също днес набелязаха мерки и задачи, които в оперативен план следва да свършат в близко бъдеще.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене