Изненада в листата на ПП ГЕРБ в Пиринско! Лидерът на ГЕРБ Банско Ал. Мацурев се отказа от кандидат-депутатската надпревара

Кандидатът за депутат от Банско, лидерът на ГЕРБ в курортния град Александър Мацурев се отказва от надпреварата за народното събрание, решението му стана ясно днес, след дни колебания.

В края на миналата седмица на събрание герберите уточниха проблемните 5, 6, 7, място в листата и на 5 -то място поставиха Никола Джингаров от Гоце Делчев, 6-то място бе отредено за Марио Терзиев от Разлог и Мацурев зае 7 -мо място, което не му дава никакви шансове за преференциална преднина, като се има предвид, че първите в листата на ГЕРБ са изключително силни кандидатури.

Росен Желязков е водачът, следван от Илиян Георгиев от Благоевград, трети е Костадин Стойков от Петрич, четвърти е Георги Георгиев от Сандански. Изненадата дойде от силната заявка за участие в преференциалното „наддаване“, която даде лидерът на ГЕРБ Гоце Делчев, Никола Джингаров. Казват, че Джингаров скача с взлом в играта, убеден, че ще спечели голям брой преференции, като част от хората, гласували в района за Мацурев този път щели да дадат гласа си за него, а и отдавна работи за участие в кандидат-дептатската листа в своя район.

При досегашните избори Мацурев успяваше да си докара около 800 гласа от гоцеделчевско, сега обаче те щели да отидат при Джингаров. Битката за преференции в ГЕРБ ще е ожесточена. Новите играчи Джингаров и Георгиев ще трябва да се състезават помежду си, тъй като останалите вече са утвърдени победители.

Росен Желязков влиза като водач в новото НС. Петрич е доказвал, че няма проблем с избора на К. Стойков, структурата им е стегната и доказано успешна по време на избори. Стефан Апостолов от Симитли е отличникът по преференции, непобедим във всеки избор, Георги Георгиев от Сандански е пословичен с хъса си и работоспособността си по време на кампании.

Всъщност битката за парламента ще се води основно  между Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Кой ще е четвъртият им народен представител, поне толкова се очаква да вкарат ГЕРБ в парламента, това е въпросът. За Стойков, Апостолов и Желязков няма съмнение, че ще успеят да влязат за пореден път в НС.

Петият по преференциален резултат също е интересен, защото се предполага, че на Росен Желязков ще му бъде предложен министерски пост, което отваря вратата на парламента и на петия по преференции.

Това обаче са „домашни сметки“, които може и да не излязат на „пазара“, тъй като Желязков харесва работата си на парламентарен шеф и е възможно да откаже министерско кресло.

Тези избори обещават да са изкюлчително интересни, не само като битка между партиите, а и вътре в тях. Очаквайте подробности

П. Петров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене