Банско с международна подкрепа за втори лифт

88927-lift-bansko

Европейската асоциация на изборни представители от планински райони чрез подкрепи Банско за изграждането на втори кабинков лифт и нови писти и ски съоръжения, предаде „Стандарт”. Писмото е подписано лично от Никола Еврар, заместник-председател на Общността на общностите на долината на Шамони Мон Блан, Франция.

 

„Уважаеми господин Икономов, с настоящото писмо АЕМ изразява подкрепата си за Вашите действия по отношение на развитието на зимните спортове и устойчивия туризъм в планинските региони“, пише градоначалникът на френски планински град. Той уточнява, че „Франция, Италия и Австрия изминаха същия път в пълно съответствие с разпоредбите и ценностите на ЕС“. Получена е декларация също от Турско – българския клуб по ендокринна хирургия, в която се заявява необходимостта от градивно сътрудничество между публичната власт, бизнеса и екологичните организации в процеса на развитие на планинските територии.

 

„Българските еколози трябва да са инициатор, а не пречка за изграждането на лифтове в планината. Те могат да имат възражения, но не отричане на този екологично съобразен транспорт, даващ възможност на хилядите посетители да се насладят на Пирин планина“, се заявява в документа.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене