Томислав Дончев: За 100 дни чудеса не могат да се случат

78807-TomislavDonchev

“За 100 дни какъвто и устрем да има, чудеса не могат да се случат. Убеден съм, че най-голямата заслуга на правителството не е че то е оцеляло. Този срок е повод за един макроикономически анализ”. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Той опроверга съмненията, че кампанията за саниране е възможно да се окаже огромен корупционен скандал и обяви, че „няма как опозицията да одобри схемата за саниране, още повече през есента идват местни избори“. Според Дончев програмата за енергийна ефективност „не е типичната ситуация, когато община инвестира в градинка. Тук общината инвестира в блока на самите хора. Всичко ще се случва пред очите на хората. Има пълни гаранции за качествен контрол“, каза вицепремиерът. Той дори се притеснявал от капризите на хората по време на ремонтите. Дончев е категоричен, че програмата е навременна и няма защо да се отлага с година, за да отминат местните избори.

За дълга от 8 млрд. евро Дончев се опита да оправдае нуждата той да бъде теглен като каза, че правителството няма да разполага с нови пари. Дългът е за рефинансиране на стар дълг, подчерта той.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене