Арестуваха брат на изнасилвач от Габрене и ром от Сандански за кражба на резачки от къщи в Самуилово, двамата излезли преди месец от затвора

63025-632x358

Петрички полицаи заловиха Марин Стоянов от село Габрене и негов авер – ром от Сандански, за кражба на резачки от две къщи в село Самуилово. Двамата крадци лежали заедно в затвора за кражби, излезли на свобода само преди около месец. След залавянето им те признаха вината си, признаха и за извършени от тях кражби и в други села на Петричка община.

В нощта срещу четвъртък Марин Стоянов и аверът му влезли в двете къщи, докато стопаните им спят. Действали нагло, качили се на таваните на къщите, откъдето задигнали резачките. Те обаче не предвидили, че полицията е по следите им заради опити за кражби предишните дни. Двамата крадци били изненадани, когато полицейски патрул ги спрял и задържал в района на село Рибник на път за Сандански.

В сряда те направили неуспешен опит за кражба в село Първомай. Във вторник срещу сряда през нощта влезли в къща в село Габрене, но стопаните ги усетили и подгонили. Марин успял да се укрие, а ортакът му се лутал по улиците с колата. Издирващите ги габренци го засекли, спрели колата и го попитали какво прави и откъде е. Като не чули смислен отговор, му теглили пердаха.

Марин Стоянов също неведнъж е ял бой заради кражбите си, но не се отказал от занаята. След като излязъл от затвора, отишъл да живее при познати в Сандански, за да се скрие от полезрението на съселяните си, като в същото време заедно с авера си извършвал набези в Габрене и околните села.

Братът на Марин Стоянов – Тодор, на 9 януари 2010 година изнасили и ограби 75-годишна жена от Габрене. Той дошъл в къщата на жертвата си маскиран, като преди да влезе, изключил тока. За престъплението Тодор Стоянов бе осъден на 6 години затвор.

Вчера кметът на Самуилово Кирил Стоянов благодари на полицаите, заловили крадците. Сега можем спокойно да си отдъхнем, заяви той.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене