2 години условно за Емран Масарлиев от Абланица за блудство с малолетен

Съда в Гоце Делчев

Делото срещу компютърния специалист от хаджидимовското село Абланица Емран Масарлиев, който изнудвал, заплашвал и насилвал в продължение на две години непълнолетно момче, приключи преди дни с решение на Районния съд в Гоце Делчев.

Масарлиев се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. Така той получи по-леко наказание – условна присъда от 2 години с 4-годишен изпитателен срок. Разноските по делото в размер на 1177 лева също са за сметка на осъдения.

Пред магистратите Масарлиев призна, че в периода от 06.10.2009 г. до 28.09.2011 година принуждавал 14-годишно момче от Гоце Делчев да извършва деяния против волята му, като за това е употребявал заплашване.

Двете момчета се запознали по скайпа и няколко месеца между тях имало нормална, дори приятелска кореспонденция. Непълнолетното момче споделяло с Емран измъчващи го тайни от семейни обстоятелства, довели до развод на родителите му, които го оставили на грижите на баба му.

Така Масарлиев предразположил непълнолетното момче да сподели всичките си тайни, които по-късно използвал за изнудване. Заплашил го, че ще разкаже на съучениците му всичките му откровения, ако не му се подчинява и не прави това, което му заповяда.

Всичко започнало на 06.10.2009 г., когато Ерман принудил жертвата си да създаде първата снимка на половия си член и да му я прати по скайп. Той заплашил малкия, че ако не го направи, ще се самоубие.

Месеци по-късно Масарлиев поискал от момчето да направи 9 видиоклипа, в които да се заснеме как маструбира и да му ги изпрати. Отново заплахите на баткото били, че ще се самоубие или че ще разкаже на съучениците му, че родителите му са разведени и не го искат и затова живее при баба си.

След като изпълнил и второто желание на Масарлиев и той се сдобил с исканите срамни клипове, започнали серия от изнудвания, които продължили до 28 септември 2011 г.

Емран се опитал да принуди жертвата си да се съгласи да се срещнат, за да извърши с него действия на полово удовлетворение, изразяващи се в стимулиране на половия му орган с ръка или уста, като за това подсъдимият отново пуснал в ход заплахи, че ще разпространи както тайните на непълнолетното момче, така и видиоклиповет,е в които той се е снимал как маструбира.

Така изнудвачът се снабдил с цял арсенал снимки и видиоклипове, които впоследствие били открити в иззетия му компютър и друга техника от криминалистите.

Случаят е разкрит благодарение на учители, които сигнализирали инспекторите от Детска педагогическа стая.

Приобщените като веществени доказателства компютър м. ”Жар”, преносим компютър, настолен компютър и магнитен носител остават на разположение на съда до окончателното решаване на делото по останалите обвинения срещу Емран Масарлиев.

Определението на Районния съд в Гоце Делчев за прекратяване на наказателното производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

Магистратите потвърдиха взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Подписка”, като това определение подлежи на обжалване или протестиране в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене