Подозират затворник за подпалените коли в село Склаве

пожарна

Фридарови спасили само мерцедеса си, защото бил в гараж

Уличното осветление в санданското село Склаве е било прекъснато минути преди да избухне огненият ад, в който изгоряха три автомобила на семейство Феридарови. Това разказва майката на потърпевшия Стоян – баба Верка, пише вестник „Струма“.

Осветлението е спряно около 2 часа, а кучетата в двора се разлаяли. Възрастната жена чула силен гръм и първа реагирала на случващото се навън. Гледката била ужасяваща – трите коли били погълнати от огнените пламъци. Изплашена жената събудила сина си Стоян Феридаров и останалите от семейството. Всички се хвърлят да гасят, докато пожарната пристигне.

Очевидци разказват, че на мястото на инцидента е имало празна туба от бензин, с която най-вероятно са били залети трите автомобила. Огнените езици стигнали до прозореца на къщата, но за щастие само външната щора е леко обгоряла. Освен трите опожарени автомобила, семейството имало и още един Мерцедес, но той е бил в гаража и е оцелял. Семейството няма представа кой е бил подпалвачът и защо е драснал клечката на автопарка им. Единствените предположения за случилото се са свързани с техния племенник Георги. Той е в затвора от две години и половина и може да има неуредени сметки. Мария Феридарова, която има фризьорски салон, заяви , че тя и съпругът и Стоян , който е шофьор на ТИР, както и техните деца – дъщерята Вероника, гимназистка и синът й, 23-годишният Васил, нямат задължения към никого, нито са криминалнопроявени.

Стоян Феридаров на местните избори през 2011 г. бе издигнат от инициативен комитет за кмет на селището. На балотажа получи 327 гласа и с 39.07% загуби битката с настоящия управник Павел Пъхнев. Стоян работи като шофьор в гръцка фирма. Преди влизането си в затвора племенника Георги е продал голфа 4, който е една от опожарените вчера коли, на братовчед си Васил. Според родителите това има пряка връзка с палежа. Полицията работи по няколко версии, проверява се дали Стоян Феридаров не е на прицел на подпалвачите заради някакви отношения. Другата версия е за племенника Георги, който е на 24 години и излежава 10-годишна присъда в Гърция за наркотици. Той имал неуредени финансови въпроси с криминалнопроявения А. К. от село Ново Делчево./БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене