КАПАН ЗА БРАКОНИЕРИТЕ В РАЗЛОГ! Конфискуват втори Джип на Иван Духов, заловен с незаконна дървесина

Системен нарушители с множество актове за незаконни дейности в горите край Разлог е заловен от служители на РДГ-Благоевград, съобщава репортер на Pirinsko.com.

На 14.09.2016 год около 16:00 часа “Подвижна охрана“ в подразделението на Регионалната дирекция по горите в Разлог спира за проверка високопроходим автомобил КИА, който транспортирал около 1,20 куб. метра строителна дървесина.

В хода на проверката е установено лицето Иван Духов – „Духовия“, който в досието си има над 10 акта за нарушения в горите през последните няколко години, като три от тях са от началото на 2016-та година. Това е втори автомобил, който остава на съхранение при органите на реда до приключване на съдебните дела.

Скандалното в случая е, че Духов се прибирал от обекта, където добива дървесина на ешлеме за ТП ДГС-Разлог. Това е поредния случай, в който се доказва, че дървената мафия си има държава и това е Разлог. Защо горските стражари са допуснали Иван Духов да превозва незаконно дървен материял, остава загадка?????????

Припомняме, че през месец април тази година Духовия и негов авер бяха задържани в РУП – Разлог за незаконно транспортиране на дървесина. Конфискуван бе автомобилът – джип Нисан с рег. № Е 9711 ВР, собственост на Иван Д., натоварен с 1,17 куб. метра строителна дървесина от бял бор. Диаметърът на пъновете бе от 14 до 24 см, а дължината на разкроения материал е 120 см.

Aкцията тогава бе част от предприетите от Югозападното държавно предприятие допълнителни мерки за опазване на горите в един от най-критичните райони край Разлог.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене