И военните помагат за Световната купа по ски за жени в Банско

107558-bansko-ski-jeni

Десетки военни на ски подготвят трасето за спусканията в трите старта от Световната купа за жени в Банско, пише standartnews.com. С пълна пара тече организацията на най-голямото спортно събитие у нас. За целта е мобилизиран и 101-ви Алпийски батальон.

В момента военните и представители на родната федерация по ски работят на писта Тодорка, която е затворена за туристи. Високопроходими снегоутъпкващи машини /б.а.-ратрак/ правят бразди по трасето, които са с дълбочина от 50-60 сантиметра. Те се обливат умишлено с вода, която да замръзне, за да може трасето да е твърдо за стартовете на двата супергигантски слалома и суперкомбинацията, които ще се проведат от 27 февруари до 1 март. Стартът ще е на междинна станция на четириседалковия лифт от Бъндеришка поляна до Тодорка.

„Трябва да се бърза, но и да се правят нещата перфектно. Защото не всеки курорт печели признанието да организира състезания от най-висок ранг. Затова всичко се изпипва до последния детайл, гледаме всяка една стъпка под лупа“, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата – концесионер на ски зоната над Банско.

 

В работата се включиха и много банскалии, които са доброволци. Те се трудят на Бъндеришка поляна, където ще бъдат издигнати трибуни за минимум 5000 зрители. Паралелно с тях се майсторят и шатрите за ВИП гостите, за състезателите и организаторите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене