Опожариха нов „Фолксваген“ на 22-г. благоевградчанин, свален преди дни от автовоз

10968567_792984074082218_5930354058416799459_n

Криминалистите работят по умишлен палеж, на местопроизшествието се появи Бахамата

Лек автомобил „Фолксваген Голф“ бе запален малко след полунощ в Благоевград. Колата избухнала в пламъци в сряда около 1.44 часа в междублоковото пространство на ул. „Свобода“ № 6. Пожарът е загасен от дежурен екип огнеборци след получен сигнал на телефон 112. Напълно унищо­жена е вътрешността на купе­то, в което е бил хвърлен кок­тейл „Молотов“ със запалител­на течност. Колата е на 22-годишния благоевградчанин Бо­жидар Митев и била свалена от автовоз часове преди ин­цидента. Той дори не е имал време да сложи регистра­ционни тебели и да се нарадва на новата си кола.

Дежурно-оперативна група от 2-ро РУП извърши оглед на местопроизшествието непос­редствено след инцидента, а вчера на обяд бе направен повторен оглед.

„Оглед“ на място извърши и криминалнопроявеният биз­несмен Бахамата, който прис­тигна с бялото си БМВ. Той об­ясни, че момчето било бедно и много свестно, работило малко при него, а сега е в тър­говията. Майката изкарвала пари от гурбет в Гърция. Една от вероятните версии е сплашване. По случая започ­на разследване за престъпле­ние по чл. 330 от НК – уми­шлен палеж. Проверяват се контактите на потърпевшия младеж, издигнати са някол­ко работни версии, една от които е огнено предупрежде­ние с цел сплашване. Божи­дар Митев е запален по мото­рите и е участвал в кукерски- те празници. Палежите са най- трудните престъпления за раз­криване и доказване, тъй ка­то огънят заличава всякакви улики, припомнят кримина­листи. През последната годи­на на територията на Благоев­град имаше огнена серия, при която изгоряха автомобили на бизнесмени, адвокат и лица, гравитиращи около кримиконтингента, но подпалвачите ос­танаха неразкрити.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене