Фалирал банкер е събирал полицейски компромати срещу Бойко Борисов! Изнудвал е и петролен бос, разработвал е журналисти и адвокати! (документ)

борисов

Полицаи са съставяли досиета на определени лица по поръчка на бизнесмени и политици. Става ясно, че ченгетата са прониквали в масивите на държавата, за да източват информация за публични личности. Това става ясно покрай разработката „Червеи“, за която ПИК разкри, че не е с цел подслушване на протестиращи, а за разкриване на продажни ченгета.

По този повод потърсихме мнението на Григор Здравков, председател на Българска легия „Антимафия“.

Интервю на Ивайло Крачунов

– Г-н Здравков, как ще анализирате всичко, което се случи в последните дни по случая с т.нар. разработка „Червеи“?

– Наслушах се на страшни простотии от хората, които твърдят, че разбират от тази материя. Затова реших да дам точни, ясни и конкретни доказателства затова какво са правили полицаите години наред.

Става ясно, че полицаите нерегламентирано са профилактирали определени хора. Единият от тях е адвокат Александър Ангелов, на когото е било направено досие. Държа да отбележа, че от горния ляв ъгъл на документа става ясно по какъв начин се входира документа. Разбира се и как е било съставено това досие.

– По чия поръчка са били събирани данни от службите?

– Това е групировка, която включва в себе си бивши силоваци, депутати, бизнесмени и политици от различни партии. Източването на информацията няма само политически характер, както се опитва да ни убеди весдесъщият генерал Атанас Атанасов, а по-скоро криминален.

Да успокоим героите от „Протестна мрежа“, които се оплакват, че са подслушвани. Казано на професионален език те не представляват оперативен интерес, т.е. не са интересни на никого.

– Кой участва в тази групировка?

– Нека първо поясним, че въпросната групировка е съставила досиета на големи бизнесмени, политици и журналисти. Това обяснява реакцията на министър-председателя Бойко Борисов, който каза, че е притеснен от доклада на службите, че е имало злоупотреба със СРС-та.

Подобно досие е било направено за един журналист в Нова телевизия, който е над 50-годишен.

Има политици и от няколко партии. Един от обектите е и футболен деятел.

– С каква допълнителна информация разполагате по случая?

– Ще Ви предоставя едно досие на голям петролен бос. Ще видите как весдесъщият банкер се е възползвал от него. Една от версиите е, че част от досиетата са във фалиралата банка.

Мога да се обзаложа, че в течение на времето са вадени доста подробни досиета и за един министър-председател. Видял съм две страници от неговото досие, а съм сигурен, че страниците са над 40.

– Кой премиер визирате – бивш или настоящ?

– Да кажем, че е и двете. Хората, които са го разработвали трябва да си понесат отговорността. Включително и тази бизнес структура, за която ви казах. Както и хорато от ДАНС и МВР.

Злоупотребата с подобен вид информация не е била правена през последните година-две, а още преди 6-7 години.

– От думите ви става ясно, че Цветан Василев е изнудвал Бойко Борисов?

– Това го оставям без коментар… на този етап.

– Ще стигне ли информацията, която ми казахте, до прокуратурата?

– За първи път се вади нещо черно на бяло. Ако компетентните органи продължават да си правят оглушки ще изваждаме документи всеки ден.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене