Слънчево, но студено днес

времето

Днес с умерен, в Източна България временно и силен вятър от север ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е разкъсана, над много райони намаляваща през деня и до слънчево. По-значителни увеличения ще има преди обяд над Западна, а след обяд над Източна България. Ще остане студено с максимални температури между минус 2° и 3°, но вятърът ще създава усещане за доста по-студено време. В София максималната температура ще е около минус 1°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 2°, а минималната (-2°), за Банско 1°/-8°, Разлог 2°/-8°, Дупница 0°/-5°, Кюстендил 1°/-3°, Перник -1°/-7°, Гоце Делчев 3°/-3°, Сандански 3°/-3° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 3°, а минималните до (-3°).

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще продължи да са повишава и след обяд вече ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще духа силен, по откритите и високи части и бурен североизточен вятър, който през деня малко ще отслабне. Облачността ще е разкъсана, след обяд намаляваща до слънчево. Максимална температура на 1200 места около минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°. 

Над Черноморието ще духа умерен и силен северен вятър и ще е доста студено. След обяд облачността ще се увеличи, но само на отделни места е възможно до превали слаб сняг. Максималните температури ще са между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 5 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене