Стряскаща версия! Росица Янакиева отровена?

62489-632x358

Кметицата на Перник Росица Янакиева, която си отиде след близо 20-дневна агония, поразена според официалната версия от спукване на аневризма в мозъка, може би не е намерила смъртта си „случайно”.Това допускат нейни съграждани, цитирани от сайта „За Перник“.

Първият, който разпространи тази страшна версия, е академикът и експерт по паранормалните явления Йордан Иванов в своя личен блог в Интернет.

Той беше награден наскоро с грамота и плакет за приноса си в развитието на Перник от областния управител на миньорския град – арх. Михаил Михайлов. „На 26 януари научихме, че зам.-председателката на Народното събрание Росица Янакиева е починала във Военна болница – София. Задаваме си въпроса: „Дали още на 6 януари вечерта „добронамерени” отмъстители не са й „помогнали”, слагайки в чашата й по време на коктейла, на който е присъствала, нещо допълнително… заради разкопания площад в Перник, заради изчезналите пари за земетресенията в Пернишко и по повод на още много други неща…?!”, пита от упор „магът-академик”.

Иванов цитира извадки от клиничната картина на болестта на Янакиева – така, както е била описана в медиите. Цитира се операцията по отстраняване на аневризма в мозъка й, която „преминала успешно”, но „в един момент кръвното й отново започнало да се покачва, с проблеми в бъбреците и белите дробове…”. След този фатален обрат кметицата на Перник изпада в дълбока кома и е поставена на командно дишане. „Обръщаме особено внимание на това, защото до голяма степен картината на Янакиева сочи странните симптоми на… „болестта на Сталин”, за която се твърди, че приличала на отравяне с антикоагуланти /дикумарол или варфарин/”, прокарва сензационен паралел с „бащата на народите” Йордан Иванов.

 „Лекарите от авторитетната Военна болница нямат вина, имайки предвид усилията, които са положили за овладяване състоянието на Росица Янакиева”, заключава „академикът магесник”. След което си позволява да препоръча на специалните служби „да изяснят къде и с кои лица е била на 6 януари т.г. вечерта Янакиева, както всички лица, които са били с нея, да преминат специална проверка по изясняване на случая. Защото Янакиева е била със здраве, отговарящо на възрастта й, а също до момента на инцидента не е имала подобни симптоми, които се случват при нея във времето между 3 и 5 часа сутринта, когато всички линейки и доктори са в доказано сънно състояние.

 Това означава, че между 7 и 9 часа сутринта не е било възможно да й е било дадено специално хапче…”, обобщава Иванов, за когото внезапната кончина на зам.-шефката на парламента е „планирана диверсия”. Бивши високопоставени разведки подшушнаха пред „народното издание”, че Росица Янакиева е имала сериозни прегрешения пред жителите на Перник и региона, датиращи от времето на чернобилската катастрофа. „Въпреки младостта си тогава, тя е била ръководен кадър на отговорна позиция в партийното ръководство на града. Много добре е била информирана за инцидента в атомната централа в Чернобил и страшната радиация, която се носи и към България, но по заповед от най-високото място е мълчала като риба и даже е организирала много мероприятия на открито. В резултат на изключително високите дози радиация през годините в Перник и региона се наблюдава бум на различни тежки заболявания, особено на онкологични…”, убедени са във вината на покойната градоначалничка миналите в резерв „рицари на плаща и кинжала”.

 Някои от тях дори сравниха здравословното страдание, сразило Росица Янакиева, с „неуточнената” болест, от която издъхна и шефката на Македонския културен център в София и бивша шефка на тайните служби на Македония Доста Димовска. Когато се отправи в отвъдното, Димовска беше на същата възраст като Янакиева. Година и нещо и тя, като пернишката кметица, прави впечатление и на българи, и на свои сънародници с нездравия си външен вид и с лошия цвят на лицето.

 Доста Димовска е хоспитализирана по спешност със същите симптоми като Росица Янакиева – прилошаване след коктейл и съмнения за инсулт. След погребението на именитата македонка обаче лекар от „Токуда” заяви в национален всекидневник, че тя е починала от „полиорганна недостатъчност”, която се е появила и при зам.-председателката на НС /”отказали бъбреци, бели дробове…”/, и която наистина намеква, че двете ВИП-дами може и да са станали жертва на „планирана диверсия”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене