ВИГЕО: Отстреляни животни откупиха и предоставиха на социални домове снощи на ловната вечеринка в Гоце Делчев

Традиционна вечеринка на ЛРС „Сокол“, проведоха снощи неврокопските ловци и риболовци. По традиция, гостуваха представители и на ловно-рибарското сдружение на Северна Гърция, които активно се включиха в празникът на колегите си от Гоце Делчев.

Празникът започна с химна на гоцеделчевските ловци, направен по текст на неврокопския поет Георги Гавалюгов при изпълнението на който всички присъстващи станаха на крака. И този път, неизменната и атрактивна водеща и редовен ловец, адвокат Лилия Герова, пое веселието в свои ръце. Председателят на ЛРС „Сокол“, Гоце Делчев, Валери Сарандев, приветства членовете на сдружението от района и гостите от Гърция. Той подчерта, че от няколко години, девте сдружения си партнират в европейски проекти целящи опазване и възпроизвеждане на дивеча и природата в двата съседни ловни района. Председателят на Ловно сдружение на Северна Гърция – Тракия и Македония, Николас Калугеракос, също приветства колегите и приятелите си от Гоце Делчев и подчерта, че района на Гоце Делчев е с много красива природа и е прекрасно място за ловуване.

На станалият трдиционен търг на отстреляни през ловния сежон диви животни, повечето от участващите спечелили в наддаването предоставиха спечеленото животно на социални домове в града.

Веселието продължи дълго след полунощ, под звуците на прекрасната музика на местният фолклорен състав „Щуро маке“ и популярните „Бански старчета“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене