Градът: Скандал в редакцията на вестник ГРАДЪТ!

20

Стойка Мушева изплака срещу кмета на село Добротино Иван Караилиев: Кмете, докао аз мизерствам и нямам пари тока да си платя, ти ни взе нивите и направи пари! Ти си за затвора!

Разследването на нашата медия за заграбването на частните земи на село Добротино роди лавина от недоволство!

Замислят се протести!

Миналата седмица вестник „Градът“ стартира своето поредно разследване, свързано с афери и далавери на кметския наместник на село Добротино Караилиев, свързани с продажбата на частни земи в селото. С нас се свър­за жите­лят на град Гоце Делчев Георги Кавазов, който ни обясни, че е ста­нал жерт­ва на тези афери, като зе­мята му е била про­дадена от кмета без него­вото зна­ние. Дни по-късно в редак­цията на градския вестник имаше бум на подобни оплак­вания с молба за раз­следване кой, как и защо про­даде на безцени­ца и под масата земите на хората и наслед­ниците от село Добротино. Първа в редакцията дойде Стойка Илиева Мушева, коя­то застана с името и лицето си, разкривайки случай, по­добен на този с Георги Кавазов.

„Казвам се Стойка Илиева Мушева по мъж, родът от страна на моята майка е от Кавазови. Като про­четох статията за бай Георги, с който сме роднина, припознах и моята болка с нивите ни в село Добротино.

Аз съм наследник на голя­ма нива, която се намира на местността „Белевото“ и от дете помня, че нивата си е наша, имахме документи и сме я работи­ли дълги го­дини. Преди време обаче разбрах, че без да е уве­домен който и да е от на­следници- те, нивата е продадена от кмета Иван Караилев, който някак си сме упълномощили. Как? Не мога да разбера как е станало, но нивата вече не е наша. Някой й е взел парите, а ние не сме взели нито лев. Толкова време търся кмета на се­лото, но той все ми каз­ва, че е станало грешка, че ще оправи неща­та, ама като ида в съда, по-точно в служ­бата по вписва­нията, там ми казват, че собственик на нивата е благоевградска фирма. Бай Георги ми каза, че неговата нива е продадена за 2000 лева. Питам се нашата за колко е продаде­на? Каква е тази държава, не мога да разбера. Как не го е срам кмета на Добротино да постъпва така?! С нас, ние мизерстваме и нямаме с какво тока да си платим, ето един месец сме живели на свещи заради немотия,

а той кмета прави пари от малкото, което имаме… Това си е направо за затвора…“, изплака Стойка пред репор­тер на вестник „Градът“. Чрез нашата медия тя също търси своята справедливост и ни моли за съдействие. Ние няма как да откажем и се заемаме и с нейния случай. Документите, които и Стойка Мушева, и бай Георги Кавазов ни предоставиха, са в нашите юристи за щателна юри­дическа проверка. Меж­дувременно продължава издирването на кмета на село Добротино, който от миналата седмица се е по­крил като партизанин. Не си вдига телефона, в дома му ни казват, че го няма, пратихме човек дори в село Добротино, където Караилиев си е стегнал ху­бава вила, но и там никой не ни отговори. Ето защо ще придвижим казуса към местната власт и работо­дателя на Караилиев – об­щина Гоце Делчев. Стара практика в такива случаи видимо у виновната стра­на да се сниши и да чака бурята да отмине и всичко да се потули, водени от максимата „Всека чудо за три дни“. При нас обаче чу­дото ще продължи дотога­ва, докато проблемите на хората не се решат и каз­усът не се разплете.3130

29

27

Следва продължение…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене