Обилни превалявания днес

времето

Жълт код е обявен за цялата страна, в Смолянско предупредителният код е оранжев

Днес ще остане предимно облачно. В Западна България ще има валежи, които след обяд ще обхванат и централните райони на страната, а в Рило-Родопската област ще се усилят. В Северозападна България дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен, на места до бурен източен вятър, който вечерта ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. В Източните Родопи и по долината на Струма и Места вятърът ще е от юг. Заради очакваните обилни превалявания жълт предупредителен код е обявен за цялата страна, а в област Смолян кодът е оранжев.

Максималните температури ще са в широки граници – от около 2° в Северозападна България до 12° в крайните южни райони. През нощта валежи ще има вече и в Източна България, като в по-голямата част от Северна България и по високите западни полета ще вали сняг и ще има условия за снежни виелици и навявания.

За Благоевград максималната температура днес ще е 11°, а минималната 4°, за Банско 8°/5°, Разлог 9°/5°, Дупница 9°/4°, Кюстендил 9°/4°, Перник 8°/4°, Гоце Делчев 10°/6°, Сандански 13°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 7°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над планините ще бъде облачно в масивите от Западна и Централна България с валежи от сняг, под около 1400 метра и в Родопите от дъжд и сняг. Вятърът ще е силен и бурен от юг-югоизток, като през нощта срещу събота ще отслабне малко и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 4-5°, на 2000 метра около 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно със силен и бурен източен вятър. Валежи ще има чак през нощта срещу събота. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морета сутринта ще бъде около 3 бала, но през деня ще се усилва и вечерта ще е 4-5 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене