Борисов и Нинова в словесен сблъсък в парламента

20150204.haeqqtbjve
Двамата влязоха в лют спор за язовирите – кой е виновен и защо го няма законът

Бойко Борисов и Корнелия Нинова кръстосаха шпаги за пореден път в парламента. Този път темата беше за язовирите и преливането им, което доведе до поредните наводнения в страната. „Къде ви е законът за водите, чакаме да го внесете от октомври“, избухна от трибуната червената депутатка.

„Г-н Борисов, не съм очаквала от вас да си избирате толкова леки въпроси по повод бедствията в страната. Няма да се отървете толкова лесно. Още миналата година от БСП ви предупредихме, че има близо 80 опасни язовира в страната. Вие не направихте нищо“, заяде се Нинова от трибуната.

„Мотивите са ми лични, да. Но на моята парламентарна група са политически“, отвърна Коренлия Нинова на подвикванията на депуатите от ГЕРБ. Тя се закани да докара град Мизия при премиера, за да му обяснят хората как са раздавани помощите. „Там няма преливащ язовир, скъсана е дига в съседна община. Не ми казвайте, че няма човешка грешка, не лъжете“, отсече депутатката от БСП.

„Г-жо Нинова, ако зависеше от мен, никога не бих позволил да ми се задава този въпрос, но няма как. Депутатите сте по-висшестоящи от мен. Вече обясних, че наводненията не се дължат на язовирите, а на обилните валежи. Нямаше как да сринем 80 язовира сега. Представяте ли си на целия хал да ги бяхме бутнали, какво щеше да стане? Стига с това политическо говорене. Миналия мандат можех да спра дъждовете, сега не“, призна Борисов.

„Прокуратурата се е произнесла, четете. Във ваше решение на Министерския съвет присъства думичката „инвеститор“, после тя изчезва. Защо? 15 язовира са стопанисвани от областни управители, много точно го казах. Нито един от тези язовири не е аварирал вследствие на несвършена работа“, контрира я Борисов. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене