„Отворете пътя към планината, няма да оставим Банско да загине“ бе мотото на протеста, с който жителите на община Банско отправиха послание към управляващите

IMG_4628

С блокиране на републикански  път II-19 Симитли – Разлог стотици  жители и гости на Банско  отново протестираха срещу забавените решения и проблемът с развитието на ски зоната в курорта. „Отворете пътя към планината, няма да оставим Банско да загине“, е посланието на протестиращите. Две години след последните масови протести в Банско, въпросът с развитието на ски зоната и очакваните от всички нови писти и втора кабинка все още няма решение.

      Председателят на Инициативния комитет Малин Бистрин и Димитър Русков – общински съветник в местния парламент, призоваха присъстващите да отстояват исканията за втора кабина и нови писти, с което ще се избегнат дългите опашки на начална станция и ще се постигне по-доброто икономическо развитие не само на курорта, но и на целия регион.

IMG_4658

      Кметът Георги Икономов застана зад исканията на съгражданите си с думите: “Минаха много години, много правителства и много протести. Най-добрият ни зимен курорт вместо да върви напред и да се развива, започва да губи позиции на туристическия пазар и да отблъсква туристи с огромните опашки и задръствания в ски-зоната. Няма време за губене. Крайно време е правителството да вземе своето решение да даде шанс за развитие на Банско и Добринище, като това нещо се случи до края на февруари”.

IMG_4687

    Преди дни кметът на Банско Георги Икономов, който взе участие в среща за развитие на планинския туризъм, иницирана от министъра на туризма Николина Ангелкова, настоя да бъдат предприети спешни мерки за спасяването на зимния туризъм чрез бързото построяване на втори кабинков лифт в Банско, както и отдаването на концесия на ски-зоната в Добринище. По думите му развитието на планинските територии ще подобри регионалната икономика, възможностите за спорт и достъп до богатствата, които ни предоставя планината. Икономов поиска да се направи и спешна оценка на инвестиционния потенциал на зимния ни туризъм, което да бъде отправна точка за развитието на горските и защитени територии в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене