Местния печат

печат

Вестник „Вяра”:

 

Шефката на инфекциозно в МБАЛ-Благоевград д-р Лили Несторова хвърли оставка, в стола й седна д-р Л. Гайдарска

Шефката на инфекциозно отделение д-р Лили Несторова напуска МБАЛ-Благоевград. Крайното решение е взела сама, след като не се съгласила с определени промени на новото ръководство на болницата начело с д-р Огнян Митев. От вчера трудовият договор на д-р Несторова е прекратен. Тя пое управлението на инфекциозно отделение от 13 януари след проведен конкурс, в който пребори за мястото бившата завеждаща д-р Людмила Гайдарска. Молба за работа в инфекциозно отделение вчера веднага е подала д-р Гайдарска, която ръководеше отделението до 22 декември миналата година.

 

Спешните центрове в Югозапада кътат скъпоплатени пенсионери на заплата, 76-годишният д-р Аспарух Льондев се разписва за 2 бона на месец като шеф на СПО в Сапарева баня

Спешните центрове в Югозапада кътат скъпоплатени пенсионери, които отказват да си стоят вкъщи, с доста странни аргументи. Фрапиращ е случаят със Спешния център в Сапарева баня, където начело е 76-годишният доктор Аспарух Льондев. По неофициална информация пенсионерът лекар си докарва всеки месец сумата от 2000 лв., тъй като освен максимална пенсия взема и солидна заплата от 1500 лв. Жители на курортна Сапарева баня питат министъра на здравеопазването Москов дали ще се раздели със служителите си от третата възраст. Разбираемо е да работят пенсионирани фелдшери, защото в по-малките градове липсват професионалисти, но има много млади лекари, които биха могли да изпълняват длъжността „шеф на Спешен център” и да се реализират професионално много по-добре отколкото пенсионерите. Тук не става въпрос за дискриминация, а за чадър над авторитети. Пенсионерка в общинската поликлиника на длъжност лаборант е и бабата на зам.-кмета на Сапарева баня Васил Маргин – Йорданка Чучуганова. В Сапарева баня почти няма лаборанти, освен това жената е с минимална пенсия от 180 лв. Нейната позиция сапаревобанци са склонни да извиняват и да не приписват толкова на протекциите на управниците, тъй като триетажната клиника е общинска собственост.

Черна вест помрачи Благоевград: Адвокат Йордан Рашков издъхна за минути от спукана аневризма, приятелите: В шок сме, беше душата на компанията

Популярният благоевградски адвокат и бивш военен следовател Йордан Рашков издъхна за броени минути от спукана аневризма през изминалата нощ. Адвокатът е приет по спешност около 19,30 часа в спешно отделение (СПО) на МБАЛ – Благоевград, придружаван от сина си Васил, който е юрист в Областната администрация в Благоевград. След като е прегледан от лекарите, Йордан Рашков е преведен за интензивно лечение в урология. Минути след това обаче състоянието му рязко се влошило и медиците мигновено предприели спешни реанимационни действия, поставен е на апаратна вентилация, но фаталният край настъпил след секунди. Близките му отказали извършване на аутопсия. Новината за нелепата смърт на адвокат Рашков буквално хвърли в шок близките, познатите и приятелите му.

Гоце Делчев става Холивуд с 30 млн. лв.

Гоце Делчев скоро ще заприлича на Холивуд! Това ще стане благодарение на руски предприемачи, които ще строят тузарски жилищен комплекс от затворен тип върху бившото военно поделение „Полка“ в южния град. Документите по сделката вече се подготвени и се очаква тя да стане факт до няколко месеца. Руският консорциум ще купи от общината имот от 25 декара (част от бившото поделение) на стойност 1,5 милиона лева.

Очаква се руската фирма да инвестира над 30 милиона лева в строежа на жилищния комплекс, който ще бъде разпродаден на руснаци. Освен жилищни сгради с апартаменти комплексът ще включва басейни и обслужващи такива, предназначени за търговски обекти и други.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене