Удавилите се баща и син се връщали от Трифон Зарезан

1111

48-годишният Илия Гайдов и 9-годишният му син Георги се удавиха в река Злинска в м. Щавен над с. Илинденци, община Струмяни. Трагичният инцидент стана вчера около 14.30 ч. Голяма група от селото, собственици на лозя, отишли да отпразнуват Трифон Зарезан. Като приключила веселбата, тръгнали да се прибират. Илия Гайдов със сина си не минали по моста над реката, а напряко по тясна пътека, като трябвало да прегазят реката. Предполага се, че той е вдигнал сина си, за да преминат придошлата река, залитнал е и паднал в буйните води заедно с детето.

Хората от групата видели, че Гайдов и синът му изчезнали, и веднага сигнализирали на тел. 112. На мястото пристигнаха екипи от Пожарна безопасност – Сандански, Спешен център и полиция. Научила за трагедията, веднага дошла и майката Марияна. Тя изпаднала в шок, медиците й поставиха инжекция с успокоително.

На мястото на инцидента се събраха много доброволци от с. Илинденци, за да се включат в издирването на телата, дойде и кметът на с. Струмяни Емил Илиев. Първо бе изваден трупът на бащата Илия Гайдов, а 3 ч. по-късно бе намерено и тялото на 9-годишния Георги.

48-г. Илия Гайдов е работил в мраморната кариера в с. Илинденци, съпругата му Марияна е шивачка. Семейството има и момиченце, 1 г. по-голямо от загиналия им син.

Хора коментират, че реката носи името Злинска, защото през зимата става много пълноводна и опасна от водите, които се стичат от деретата от планината.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене