Прокуратурата поиска 28 г. затвор за Марио Любенов

марио любенов

Прокуратурата поиска 28 години затвор за Марио Любенов-Заека, обвинен за убийството на Мирослава Тодорова от Перник, пише vesti.bg. Очаква се Софийският апелативен съд да се произнесе с решение до месец.
Любенов се призна за виновен на първа инстанция и беше осъден на 25 години затвор, но според прокуратурата наказанието трябва да се завиши с три години, защото убийството е извършено по особено мъчителен начин и с коравосърдечие към жертвата. Решението на първата инстанция беше протестирано и от прокуратурата, и от защитниците на подсъдимия.
Защитата на Любенов твърди, че няма данни Мирослава Тодорова да се е съпротивлявала, а смъртта е настъпила бързо и немъчително.
Адвoкатите му искат по-лека присъда за Любенов.
По време на делото на първа инстанция стана ясно, че на компютъра на Любенов е бил открит текст, който съвпада с писмото, изпратено до сестрата на Мирослава – Елеонора, в което се иска откуп от 250 хиляди евро. Техническа експертиза е установила наличие на файл с почти идентичен текст, приготвен за планираното преди това от Любенов отвличане на сина на гръцки бизнесмен.
Убийството на Мирослава потресе България. Тя беше отвлечена, а тялото й беше открито 3 месеца по-късно. Полицията задържа двама заподозрени. Единият – Стойчо Петров-Чочо, се самоуби пред разследващите при възстановка на покушението в дома му. Случаят бе съпътстван със съмнения и критики по отношение на работата на полицията.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене