Затопляне с леки превалявания днес

времето

Днес още от сутринта облачността от запад ще започне да се разкъсва и временно да намалява, по-значително над Северна България. В Източна България ще има валежи, които в следобедните часове временно ще спрат, но от юг-югозапад отново ще завали. Преди обяд в Източна България ще продължи да духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който след обяд временно ще отслабне, но към края на деня отново ще започне до се усилва. Дневните температури ще останат високи, в повечето места максималните ще са между 10° и 15°. През нощта срещу неделя, ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините, по високите западни полета и в Предбалкана – от сняг. На много места, особено в Югоизточна България валежите ще са интензивни. Отново ще бъде и твърде ветровито.

За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната 5°, за Банско 8°/5°, Разлог 8°/5°, Дупница 8°/4°, Кюстендил 10°/4°, Перник 9°/4°, Гоце Делчев 11°/7°, Сандански 9°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 9°, а минималните до 7°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари -през деня слабо ще се повиши.

В планините бурният югозападен вятър временно ще отслабне и в по-ниските части ще се ориентира от югоизток. Валежите също временно ще спрат, а облачността ще се разкъса, но в следобедните часове от юг отново ще завали. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който в следобедните часове временно ще отслабне, а валежите за кратко ще спрат. Максимални температури: 10° – 14°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще бъде 3-5 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене