Глас народен: Протестиращи влязоха в ледените води на р. Длаглишка, за да спрат първата копка на сметището в с. Баня

_thumb (2)

Първата копка за стартирането на проекта за сметище в село Баня бе отложена, навярно заради медийния, политическия и обществения натиск. Над 100 човека от Баня и региона, се събраха на пореден протест рано сутринта. Част от тях нагазиха в ледените води на река Драглишка за да изразят своето недоволство срещу изграждането на сметище. Този път те протестираха на мястото, отредено за пагубния проект, където вече са разположени фургони и складовата база на работниците от „Балканстрой“, една от фирмите-изпълнители на проекта.

Да подкрепят протестиращите от Баня бяха дошли и хора от близките населени места, които също ще бъдат засегнати от сметището – Драглище, Добърско, Годлево, Разлог, Банско, както и от Гоце Делчев, Благоевград и София. В протеста участваха и чужденци, заселили се в района.

За пореден път гражданите бяха подкрепени от представители на Патриотичния фронт и от евродепутата Ангел Джамбазки, който вече е подал сигнал до ЕК за проверка и спиране на проекта до изясняване на случая. НФСБ и ВМРО от години са рамо до рамо с жителите на Баня, в битката им срещу унищожаването на природата, здравето на хората и туризма в района.

Предстои да бъде изсечена над 160 декара борова гора! Сечта вече е започнала!

Изпращаме Ви снимки, на които се виждат изсечени борови дървета, на мястото, където предстои да бъде изградено сметището.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене