УДАР НА ПОЛИЦИЯТА! Стоки менте за над 170 000 лв. иззеха от магазини в Петрич

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Удар по разпространението на стоки менте нанесе полицията при мащабна акция проведена вчера в Петрич. В резултат на нея е предотвратено продажбата на стоки с поставени върху тях знаци, копиращи регистрирани търговски марки без разрешение на правопритежателя.

В търговски обект за продажба на чанти и аксесоари в гр. Петрич са намерени и иззети около девет часовника, седем шала, двадесет и четири портмонета, петнадесет чанти, носещи знак на запазената търговска марка „Louis Vuitton“, едно портмоне с марка  „Christian Dior“ и шест чанти, носещи знак на запазената марка „Adidas“. Приблизителната стойност на иззетите стоки по цени на производител е около 62 250 евро.

В търговски обект за продажба на дрехи, находящ се в гр.Петрич са намерени и иззети около шестдесет и седем спортни комплекта, носещи запазената търговска марка „Adidas“, тридесет и седем спортни комплекта, носещи запазената търговска марка „Nike“, шестдесет и пет чифта маратонки, носещи запазената търговска марка „Adidas“,  сто и тридесет чифта маратонки, носещи запазената търговска марка „Nike“, пет чифта маратонки, носещи запазената търговска марка „Converse“, раница с марка „Adidas“, раница с марка „Nike“ и осем спортни чанти, носещи запазената търговска марка „Converse“. Приблизителната стойност на иззетите стоки по цени на производител е около 46 600 лева.

За случаите е уведомена РП-Петрич, като са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 172Б от НК.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене