Майкъл Джексън на разходка в мола

MJ_Nikolov

В столичен мол засичам Serdjio Jackson (Сергей Николов), който е един от най-добрите български имитатори на Майкъл Джексън. С него се запознахме, преди години на едно шоу организирано от покойната графиня на шоу бизнеса в Югозапада Миропа Кьосева. По моя информация, родния Джако би трябвало да е в UK. За това се изненадах, че го сещам. Настигам го за да го разпитам какво се случва с него…

Г-н Николов, как сте??? Какво правите тук?
– Я каква среща 😉 Здравейте г-н Байрактарски, За много години, много ми е приятно да се засечем. Чувствам се перфектно, тук съм покрай празниците, да се видя с близки и приятели. Пък и да си почина малко от работа.

Разкажи за пребиваването си в Англия?
– Там съм в свои води. Чувствам се добре, работата ми дава удоволствие. Не се оплаквам, в момента подготвям Work shop из повечето денс групи в Лондон, както и предстоящ фестивал на който съм поканен, като специална изненада. Като цяло пребиваването ми в Англия е временно,след това ме чакат за летния сезон в Палма де Майорка, където моето шоу ще бъде във вечерните програми на хотелите.

Има ли разлика, между българската и чуждата публика?
– Не знам каква публика мога да имам в БГ, но разлика между която и да е държава и България има разбира се. За съжаление няма място за сравнение.В България, моето изкуство се цени от хора само на изкуството, а те са само 10 процента от шоу бизнеса в България. В Лондон е 90 процента, колкото и да е тъжно за съжаление е така. Изкуството ми като импресенатор може би не се цени, защото самия Майкъл не е имал концерт тук… може би тогава щеше да е различно, както и самия Ванила Айс, но за сметка на културата и шоу бизнеса в България поне си имаме много добре развит Поп-фолк, а де не говорим за “Радка Пиратка”, гюбеци, които доминират за съжаление. Напоследък, между другото забелязвам прогрес може би единствено в Българския Рап, Хип-Хоп изкуство, може би там България има голям шанс да успее…

Има ли вид танц, който не умееш да танцуваш?
– Ами да има, танцът който сърцето ми не го позволява, да споменавам ли кой е или се досещаш. Всъщност при добро желание мога да танцувам всичко. То си е заложба, хората му казват или го имаш, или го нямаш. Аз съм щастлив, че го имам и се радвам да уча от всички стилове по малко, което вече не е проблем за мен. Минал съм през Хип-Хоп, Брейк, Джаз, Фънк, Вариете, Латино и спортни, както и много малко Класически балет. Последните 5 години съм се отдал изцяло на изкуството на Краля на попа Майкъл Джексън. Всички познават Краля на попа..

Как се става добър танцьор?
– Разбираемо е, разбира се че с много упорит труд, вяра и постоянство. Нищо не идва така лесно човек е подложен на много изпитания и ако издържи на тях след това събира плодовете на трудът си. Основата, според мен е първо вярата в себе си, след това е трудът и постоянството.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене