Неделно православно училище, Сандански, организира празник в чест на патрона си

серафим

Неделното православно училище „Св. благов. цар Петър Български“, гр. Сандански отправя покана към жителите и гостите на града да споделят заедно с децата празника на покровителя на училището св. цар Петър Български и на светите Три Светители.

Празничната програма предвижда мероприятия в два дни.

На 29.01.2015 г. (четвъртък) от 16:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи тържествена вечерня в храм “Св. Георги Победоносец”, след което от 18:00 часа в сградата на Неделното училище учениците ще представят рецитал и благотворителна изложба-базар. Благотворителната дейност на децата е в полза на инициативата за изработка и поставяне на скулптура на Св. Климент Охридски в Първо основно училище в знак на почит към просветителя и патрона на училището.

На 30.01.2015 (петък) от 9:00 часа Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи св. Божествена литургия в храм “Св. Георги Победоносец”.

Неделното православно училище „Св. благов. цар Петър Български“ в гр. Сандански активно развива своята благовестническа дейност вече 15 години. Стотици деца и семейства като цяло са почувствали благотворното въздействие на вероучението, в което децата се въвеждат чрез интересни развиващи занимания и игри.

Празникът на свети Три Светители отбелязва паметта на тримата духовни отци на Православието – Св. Григорий Богослов, Св. Йоан Златоуст и Св. Василий Велики.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене