Банско в очакване на три старта от Световната купа при жените

Ikonomov_Bansko
Община Банско и жителите курортa приветстват решението на Международната федерация по ски в Санкт Мориц да бъде домакин и на отложения старт при жените Супер G от австрийския курорт Бад Клинкерхайм. Според кмета на общината Георги Икономов това е безспорно признание за положените усилия за организацията на събития от световно ниво. Новината го изненада приятно минути след като се върна от международната туристическа борса в Истанбул, Турция, съобщават от пресцентъра на общинска администрация Дните на състезанията от два стават три.
„Това означава, че сега трябва да оптимизираме максимално работата си. Знаете, че община Банско с решение на общинския съвет гласува 300 хиляди лева за покриване на нуждите по организация на стартовете за световната купа.
По време на състезанията ще бъдат изпратени допълнително служители на МВР, които да се грижат за добрата организация и да не допуснат нарушаване на обществения ред. Хотелиерите трябва да са готови да посрещнат всички гости, които със сигурност ще са повече от очакваното.
Организацията по транспортирането на зрители и участници до ски зоната трябва да е преценено и изчистено до най- малките детайли. Надяваме се времето да е истински зимно и да има достатъчно сняг. Похвална практика от предишните кръгове на световната купа при мъжете и жените е и това, че стотици доброволци от местното население работиха денонощно за да бъде перфектно състезателното трасе.
Така ще бъде и в края на февруари. Извън всички грижи и отговорности, не мога и не искам да скривам радостта си от това, че ще имаме три състезателни дни. Сигурен съм, че ще се справим. Банско и България заслужават тази висока оценка! “  каза кметът на курорта Георги Икономов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене