Хванаха „Ало“-измамник, поискал 6000 лева от кюстендилка

телефонен измамник

Дупнишка баба изгоря с около 3000 лв. от мним доктор

Два случая на телефонни измами са регистрирани вчера в област Кюстендил. Единият е осуетен и, изпратеният да вземе парите куриер, е заловен. При другият обаче възрастна жена от Дупница предаде всичките си пари и ценности на мним доктор.

При единият случай жена от Кюстендил се усъмнила в мним лекар от София, който й потърсил по телефона 6 000 лв. необходими за спешна операция на дъщеря й, която е била приета в критично състояние в здравно заведение и операцията е неотложна. Жената запазила самообладание и уговорила срещата на другия ден в центъра на града. Сигнализирала полицията и при предаването на уговорената сума криминалистите задържали “куриера”. Той е 18-годишен софиянец. Ще остане в полицейския арест 24 часа, започнато е дознание по случая в РУ Кюстендил.

В другия случай „Ало“-измамниците са имали успех и отмъкнали пари и ценности от 73-годишна дупчичанка. Възрастната жена предала на непознат мъж 400 лв. и около 50 грама златни накити. Преди това по телефона мъж, представил се за доктор, и съобщил, че за спешна операция на дъщеря й са нужни 10 000 лв. Възрастната жена след като предала ценностите и всичките си пари, разбрала, че е измамена и сигнализирала полицията. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене