Божидар Димитров: Една от монетите на Цветан Василев струва 8 милиона евро

98793-bojidar-dimitrov

Над 1000 златни монети, притежавани от Цветан Василев и иззети от трезора на КТБ, се очаква да бъдат пренесени в Националния исторически музей. Две от монетите са антични и са с изключителна стойност. Една от монетите – „Двоен орел“, струвала около 8 млн. евро.

„Монетите все още не са пристигнали в Националния исторически музей заради липсата на брониран автомобил. Почти всички монети са от 20-ти век, чисто злато”, заяви пред БНТ шефът на НИМ Божидар Димитров.

 

„Монетите няма да бъдат изложени. Те са веществени доказателства по дела, ще бъдат запечатани и ще се отварят само в присъствието на адвокатите на Цветан Василев“, каза Димитров. Той припомни, че много банки, включително и фалиралите, са имали колекции от културно-исторически ценности. „Първа частна банка имаше колекция от 3 000 картини”, обясни директорът на НИМ.

 

„Националният исторически музей е най-добре охраняваният музей, с различни електронни системи, жива охрана от полицаи, както и три славни кучета“, подчерта Божидар Димитров.

 

По повод новината, че Созопол попадна в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света, той заяви, че градът е най-старият в България, с антични храмове, крепостни стени, църкви и манастири, което го прави кандидат за световна слава.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене