ВИДЕО: Ексклузивно видео! Горя къща в Балдево! За малко да пламне цялото село…

ссфс

Къща пламна в гърменското село Балдево. Редовни читатели на информационна агенция www.toppresa.com сигнализираха в редакцията ни за инцидента и наш екип беше изпратен веднага на място.

Първи и единствени представяме на вас – нашите читатели, ексклузивно видео от мястото на събитието.

Огнен ад е бушувал през изминалата нощ в гърменското село Балдево, при който са изгорели до основи 4 къщи.

Пламъците лумнали около 2 часа през нощта. На подадение от местни жители сигнал веднага са се отзовали два екипа на противопожарна охрана в Гоце Делчев, които успели за загасят огъня и да предотвратят разрастването му и към други постройки в близост.

Четирите опожарени къщи са били построени на калкан и само едната от тях е била паянтова, коментираха хора от Балдево.

Изгорелите къщи са на Борис Гюргайков, Стоил Толев, Сийка Джопанова и Марийка Гюргайкова.

По предварителна информация вчера през деня на една от сградите се запалил коминът. Предполага се, че той не е бил изгасен докрай.

Вероятно останали тлеещи въглени часове по-късно пред нощта са се възпламенили и са предизвикали големия пожар. Нанесените щети на собствениците, причинени от огъня, са огромни.

Следователи, полицаи и общинска комисия установяват причините за пожара и нанесените щети.

Само от началото на годината в община Гърмен изгоряха 6 къщи, две от които в село Горно Дряново и четири през изминалата нощ в Балдево.

От общинската администрация в Гърмен на останалите без подслон и имущество семейства в Горно Дряново са отпуснали по 1800 лева.

Подпомагане по общинската наредба за бедствията ще получат и пострадалите домакинства от снощния пожар след оценките на комисията, увериха от администрацията в Гърмен./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене