националния печат

печат

 

„Труд“

Не жени, а Борисов и Миков в битката за президент

Лидерите на двете основни политически партии у нас Бойко Борисов (ГЕРБ) и Михаил Миков (БСП) най-вероятно ще влязат в битката за президент догодина, разкриха източници на „Труд“. Темата е на дневен ред, след като в неделя премиерът лансира идеята ГЕРБ „да се напъне и да сложи жена“ на „Дондуков“ 2, а днес обяви, че се е пошегувал. В същото време Миков хареса възможността „дама да бъде президент на България“.

 

72 756 лeва за по едно изказване на Бареков и Станишев

6200,72 евро, или 12 126,14 лв. на месец. Това е основната заплата след данъци, която получава един евродепутат на месец, без да броим парите за пътни, нощувки, дневни, компютри, офис, сътрудници и прочее. Предполага се, че срещу тази сума евродепутатите трябва да свършат нещо, представлявайки избирателите си. Например да дават становища за готвените европейски регламенти, да пишат доклади, да задават въпроси, да се изказват по време на разискванията или поне да гласуват в интерес на онези същите избиратели.

 

„24 часа“

Еврокомисията: Стагнация в България и през 2016 година

2015 и 2016 г. няма да са добри години за българската икономика, като те ще бъдат белязани с минимален растеж, липса на инвестиции и ограничено потребление. Това се казва в доклад на Европейската комисия за икономическото развитие на България.

 

Веригите с еднакви цени на горивата, борят се за клиенти с отстъпки

1,88 лв. за литър А-95. Светещи етикети с такива цени видяхме на таблата на 5-те най-големи вериги бензиностанции в София днес.

 

„Капитал Daily“

Американската Sensata строи втори завод край Пловдив

Новините за нов завод с над 1500 служители са изключителна рядкост в България, още по-малко когато става въпрос за високотехнологична инвестиция. През 2015 г. обаче ще заработи такъв – американската компания Sensata вече изгражда втори завод в страната, стана ясно от изявление на икономическия министър Божидар Лукарски и на кмета на община Марица Димитър Иванов в съобщение на Министерството на икономиката.

 

Две компании искат да търсят нефт и газ в блокове „Силистар“ и „Терес“

Две компании със сериозен международен опит вече са проявили интерес за търсене и проучване на залежите от нефт и газ в блокове 1-14 „Силистар“ и блок 1-22 „Терес“, които се намират в българските териториални води на Черно море. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на Деветата среща на бизнеса и правителството, организирана от „Капитал“.

 

„Сега“

Пенсионната реформа предвижда ръст и на вноските, и на възрастта за пенсия

И тази пенсионна реформа залага на увеличаване на социалните осигуровки и на възрастта за пенсиониране. Възродена е и идеята да отпаднат трите най-добри години преди 1997 г. от формулата за изчисление на пенсиите. Това става ясно от проект с мерки за установяване на справедлива, устойчива и адекватна пенсионна система, по които вчера започнаха преговори на синдикати, работодатели и политици.

 

Движението ПЕГИДА превзема Европа

След като набра десетки хиляди привърженици в Германия движението ПЕГИДА (Европейски патриоти против ислямизацията на Запада) вече обхваща и други страни в Европа. Негови активисти проведоха няколко марша в Дания в понеделник и планират още в скоро време. Демонстрации на ПЕГИДА се състояха в датската столица Копенхаген, както и в градовете Орхус и Есберг, съобщиха местни медии.

 

„Монитор“

Възрастта за пенсия расте с по 2 месеца

Пенсионната възраст за всички работещи да се увеличава с по 2 месеца от догодина. Това е предложил социалният министър Ивайло Калфин на работодателите, синдикатите и депутати по време на среща за пенсионната реформа вчера.

 

Клиенти се жалват от кебапчета с кости 

Кебапчета с кости, баклава с орехови черупки и салата “Снежанка” с ужасен вкус са само част от последните сигнали на граждани, по които са работили инспекторите от Агенцията по храните във Варна. Това съобщи д-р Валерия Костадинова от местния отдел по контрол на храните.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене