Местния печат

печат

„Вяра“

Съдия-изпълнителят Борис Стойков от Кюстендил връща на 400 жители на кюстендилското село Горна Гращица заграбения язовир от 24.340 дка

Съдия-изпълнителят Борис Стойков от Кюстендил връща заграбения язовир на 400-те жители на кюстендилското село Горна Гращица, въпреки че магистратите от Районния и Окръжния съд в областния център се произнасят в полза на другата страна, зад която стои и кметът на селото Румен Чучков. Събитието е изключително, защото в продължение на 7 години жителите на селото начело с 84-годишната Рахила Димитрова се борят с председателя на кооперацията Йордан Николов, кмета и съпругите им, за да си върнат парче по парче разделени по братски имоти на местната кооперация.

 

Съветниците в Сапарева баня разрешиха на политическия гуру от Дупница Ени Лефтеров, на хотелиерите Божидар Калвин, Александър Илчев и Борислав Богданов да ползват минерална вода почти без пари

Политическият гуру на Дупница, общински съветник и собственик на частната болница д-р Ени Лефтеров, който гради хотел с медицински център до гейзера в Сапарева баня, да ползва минералната вода почти без пари – 1 лв. за кубик. Същата благословия се изля и над инвеститорите Александър Илчев и арх. Борислав Богданов, които ползват банята на концесия и имат басейни, и Божидар Калвин – собственикът на Илиевата къща в Сапарева баня, получават разрешение да черпят вода от минералния извор в планинското селище.

 

Надосегаем! Николай Чавеев се нанесе в имот на община Благоевград, тормози съседката Димка Паскалева, прегражда пътя в Селище, пипне ли го някой – скача на бой

Цяло Селище пропищя от Николай Чавеев, който се изживява като недосегаем и раздава собствено правосъдие в благоевградското село, оплакаха се потърпевши. Чавеев се е самонастанил в чужд имот, а институциите са безсилни. Поне това показват опитите на семейство Янчовски от Благоевград – собственици на наследствен имот в с. Селище, да се разберат с въпросното „страшилище”. Имотът на Янчовски граничи с черквата и с бивш пансион към училището. В момента там живее майката на собственика на имота – Димка Стойчева Паскалева.

 

Министър Веселин Вучков след среща с игумена дядо Евлогий: Възстановяваме охраната на Рилския манастир

МВР възстановява охраната на Рилския манастир. Това обеща вътрешният министър Веселин Вучков на среща с игумена дядо Евлоги й. Негово преосвещенство Адрианополският епископ Евлогий и министърът на вътрешните работи обсъдиха проблеми, свързани с охраната на Рилската света обител.

 

Авджията Георги Клюнтов алармира: Вълци налазиха петричките села, разкъсват наред коне, кози, телета 

Редовни набези на вълци тормозят редица села в района на община Петрич, алармира Георги Клюнтов, експерт по лова в Ловно-рибарско сдружение – Петрич. Според него най-засегнати са селата в подножието на Огражден планина. „В землището на село Долене шест вълка бяха забелязани да излизат на пусия. Вълци дебнат най-вече в районите, където обитават сърните“, обясни Клюнтов. В село Зойчене за последните няколко дни са изядени две кози и една овца.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене