Ученици от Разлог ще се обучават в местни фирми, за да затвърдят знанията си на практика

разлог-ученици

51 ученици от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев“ град Разлог ще се обучават в местни фирми и ще имат възможност да затвърдят теоретичните си знания на практика. Това се случва за втора поредна година в рамките на проект „Ученически практики”.

Ученици от 11 и 12 клас, специалностите „Икономическа информатика”, „Кетъринг” и „Администрация в хотелиерството” са разпределени в 13 фирми от региона – хотели, заводи и държавни предприятия. 23 от тях ще работят в областта на икономиката и информатиката, 19 ще бъдат администратори в хотели, а 9 ще се занимават с кетъринг. Практическото им обучение стартира на 20 януари и се провежда в реална работна среда в рамките на 240 часа, за което младите специалисти ще получат възнаграждение в размер на 300 лева.

разлог-ученици 1

Директорът на училището г-жа Галина Адамова разясни на учениците целите, основните дейности и отговорностите им. Тя подчерта, че подобни практики ще подобрят качеството на професионалното им образование, ще улесни прехода им от ученическата скамейка към работното място и ще повишат шансовете им за успешна реализация на трудовия пазар.

Наблюдаващи учители в проекта са Ваня Аломинова и Анета Даилова за „Икономическа информатика”, Иванка Финдрина и Пелагия Джупанова за „Администратор в хотелиерството”, Анелия Гергинина за „Ресторантьор“.

разлог-ученици 2

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене