Премиерът Бойко Борисов: Бежанският натиск ще бъде намален с около седем пъти чрез защитното съоръжение

Бойко Борисов

София. Оказа се, че това защитно съоръжение около 7 пъти намалява бежанския натиск върху границата. Това заяви министър-председателят на Република България Бойко Борисов от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „За да бъде направено провеждахме няколко заседания, за да може да се случи възможно най-бързо. Трите области – около 82 км трябва да се направят, около 90 млн. лева, хич не е евтино”, обясни премиерът и добави, че ще са необходими конкурси за изграждането, трябва да се премине изцяло по Закона за обществените поръчки и по този начин ще има забавяне.
„Внесете предложение, в което да съкратим сроковете, включително ако се налага с актуализация на бюджет с 90 млн. да реагираме”, призова той народните представители.
„Ако имате предложение, с което да скъсим сроковете в Закона за обществените поръчки, ако трябва и актуализация на бюджета за 90 милиона, сме готови да реагираме. Около два милиона допълнително на месец ни струва охраната по границата”, подчерта министър-председателят.
„Дадете ли ни инструмент по-бързо да се направи, ще се възползваме от него”, обясни Бойко Борисов.
„Със законодателство веднага да се почне изграждането на защитното съоръжение, би било прекрасно”, поясни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене